SpeurtochtenSpeurtochten

Kinderen houden wel van wat actieve, spannende dingen
tijdens een kinderfeest. Daarom kunnen wij ook voor
elk thema een leuke speurtoch verzinnen.
Maar u kent uw kind als geen ander. Daarom laat ik even
wat speurtochten in een rijtje zien.
Ook wat de bedoeling is van zo'n speurtocht.
Natuurlijk worden de speurtochten (mits u dit wilt) in
een thema gedaan. Maar het werkt hetzelfde.
Dus als u het leuk vind om een speurtocht te doen met
de kids, kunt u hier kiezen uit de soort speurtocht.
Zit er 1 tussen ?? Laat het mij weten...


Simpel
De simpelste manier om een speurtocht uit te zetten is met pijlen van krijt op de stoep, met lintjes in de bomen of op een briefje met rechts, links, of rechtdoor er op. Tussendoor een aantal opdrachten en klaar is kees. Wilt u het iets moeilijker maken of het eens heel anders aanpakken, dan geven we u hier alvast een paar ideen. U kunt ook in n tocht verschillende vormen combineren.Smiley-tocht
U kent ze nog wel, die gele Smiley-poppetjes met alleen twee ogen en een mond. Met deze poppetjes kunt u heel leuk een tocht uitzetten. Geef de kinderen bij elk kruispunt een poppetje. Aan de stand van de ogen kunnen ze zien welke kant ze op moeten. Kijkt het poppetje naar links, dan moeten ze linksaf, naar rechts betekent rechtsaf, en recht vooruit betekent rechtdoor lopen. Laat het poppetje bijvoorbeeld scheel kijken als er een opdracht moet worden gedaan.


Geheimschrift
Geef in geheimschrift aan waar de kinderen naartoe moeten lopen. 

Bijvoorbeeld:
a=1, b=2, c=3 ...
a=b, b=c, c=d ....
a=z, b=y, c=x ......Bomentocht
Om deze tocht te kunnen lopen, moeten de kinderen het verschil tussen rechts en links weten. Plak duidelijk zichtbaar een briefje op bomen of andere plaatsen. Hangt het briefje bijvoorbeeld in het midden van de stronk, dan moeten de kinderen rechtdoor. Hangt het aan de linker- of rechterkant, dan moeten ze links - of rechtsaf. Op het briefje staat ook een vraag. Deze moet worden beantwoord. Uit elk antwoord moeten ze aan het eind van de speurtocht een bepaalde letter gebruiken om een zin te maken. 


Etalagetocht
De aanwijzingen die de kinderen nodig hebben om de route te lopen, kunnen ze vinden in de etalages waar ze langs lopen. Bijvoorbeeld 'Ga bij het groene mantelpakje rechtsaf', of 'Bij de koffiezetapparaten moet je een opdracht uitvoeren'. Let op dat u deze tocht kort van te voren uitzet, omdat u anders het risico loopt dat de etalages zijn veranderd.


Kralentocht
De kralentocht is ook een hele leuke. Je neemt verschillende kleuren kralen om aan te geven of de kinderen linksaf, rechtsaf of rechtdoor moeten gaan of een opdracht moeten uitvoeren. De kralen rijgt u in de goede volgorde aan een koord. Knoop het koord dicht en geef duidelijk aan waar het begin van de tocht is. Bijvoorbeeld met een kraal in een kleur die u verder niet gebruikt. Op elk kruispunt moeten de kinderen de volgende kraal pakken om te weten wat ze moeten doen. 


Rebustocht
Maak een rebus waarin de aanwijzingen verborgen zitten. Veel werk, maar wel heel origineel.


Puzzeltocht
Maak een route op een (kopie) van een kaart. Knip deze kaart in stukken en stop de stukken in een envelop. De kinderen moeten de stukken aan elkaar leggen en op een vel papier plakken om de goede route te achterhalen.


Foto speurtocht
Nicky: Van tevoren moet je eerst overal foto's van maken... bijvoorbeeld een foto van een bekend bruggetje en daar hangt dan de volgende opdracht. en zo steeds verder.Voor de kleintjes
Pien: Wij hebben een kleine speurtocht gehouden in onze straat. De route werd geleid door blauwe (ijs)schatkistjes met een nummer erin. Bij een huis stond een beetje verstopt zo'n kistje met het nummer van het volgende huis erin. Als de groep het kistje vond, mochten ze het verstoppen voor de volgende groep (ca. 3 personen). Uiteindelijk kwamen ze bij de schat. Het feit dat ze dit zonder hulp zelf konden vinden, vonden ze prachtig. Er was wel bij elk groepje een begeleider (oudere buurkinderen). Overigens verkopen alleen speelgoedwinkels het hele jaar door chocolademunten.


[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Geweldig feest!

  • U bent hier op de goede plaats voor een geweldig kinderfeest voor uw kind(eren)!

Uitnodigingen

  • Ook wil ik speciale uitnodingen maken voor u. Met of zonder foto van de jarige. En natuurlijk met de idol(s) van de jarige. Kijk bij Uitnodingen voor voorbeelden.

Hoelang duurt het?

  • Het liefst wil ik het een maand van te voren weten. Voor het geval er meerdere zijn. Zo heb ik de tijd voor het maken van een geweldig feest en wordt het niet afgeraggeld. Maar op zijn laatst 2 weken van te voren. Uitnodigingen en traktaties kunnen 1 weer van te voren.

Reacties van mensen

  • Ik heb al veel feestjes georganiseerd. Wilt u van hen horen hoe het was en of het aan te raden is? Om het feestje voor uw kind door iemand anders te laten organiseren? Lees dan het Gastenboek. Links in de menulijst kunt u klikken op Gastenboek om hem te lezen.

Copyright 2002-2018