» Knutselen met Kinderen


Knutsel ideeen voor Kinderen:


Een paar ideeetjes om te maken met kinderen.
Op een kinderfeestje.

 Vogelverschrikker
Teken eerst het jasje en knip deze uit. Met jute en andere stofjes kun je hier lapjes op maken. Plak de kop achter het jasje vast. Met geel maak je een 2- dimensionale snavel. Aan de zijkanten kun je aan de achterkant van de jas stro lijmen. Dit geldt ook voor de onderkant. Bevestig een satéprikker aan de achterkant, zodat je je vogelverschrikker in een bloempot o.i.d. kunt zetten.

 Vissen
Vouw een vouwblaadje over de diagonaal dubbel. Vouw de punten die tegenover elkaar staan naar de punt in het midden toe. Je hebt nu een klein vierkantje. Vouw tenslotte weer een klein stukje van de laatstgenoemde punten terug.  Je kan de vissen nog verder versieren met bijvoorbeeld een staart, vinnen of schubben. Plak de vissen op een blauw papier en maak er nog een paar plantjes bij.

 Raamdecoratie Bloempje
Teken eerst je bloem op het gekleurde papier. Let er wel op dat de verschillden delen (hart, stengel, bladeren) elkaar niet raken. Je knipt alle losse onderdelen uit. Aan de achterkant van je blad ga je stukjes vloei- of cellofaan papier plakken. Hang je werkje op het raam voor een mooi effect. Natuurlijk zijn er ook andere afbeeldingen mogelijk op deze manier ! 

 Hondjes vouwen


Voor het lichaam moet je van een vouwblaadje zestien vierkantjes vouwen. 
( http://members.chello.nl/~h.vnoort/vouwtermen.html ). Vouw je blaadje dan diagonaal door de helft.  Het middelste vierkantje van de onderste rij knip je uit. Vouw het staartje om en het lichaam is klaar.
Het hoofd maak je door een vouwblaadje diagonaal door de helft te vouwen. De punten vouw je naar voren. Zo krijg je de oren. Het onderste puntje vouw je ook naar voor, dat is de bek. Maak je hondje af met een tong en ogen.

 Klokje
Bedenk eerst welk dier je wilt gaan maken. Voor de buik gebruik je een ronde cirkel. Hier schrijf je de cijfers 1 t/m 12 op. Met een andere kleur maak je twee wijzers; een kleine en een grote. Let erop dat ze de goede maat hebben! Deze wijzers maak je precies in het midden met een splitpen vast aan de buik. Tenslotte maak je aan je lijf de kop, poten e.d. vast. 


Uil
Maak (m.b.v. mallen) een uil. Het hoofd maak je met een wasknijper vast op het lichaam voor memoblaadjes. Een tak wordt vastgelijmd. Eventueel kan je hier nog spijkertjes inslaan, zodat er sleutels aan gehangen kunnen worden. Een leuk idee voor vaderdag !

 Koe achter hekje
Maak eerst van bruin papier een hek dat zo breed is als je blauwe papier. Teken dan op wit papier een koe. Knip deze uit en plak er zwarte vlekken op. Met groen papier maak je het gras. Als je het gras hebt opgeplakt, kan je je koe op het gras plakken. Tenslotte plak je je hek aan één kant van je blad vast. Op deze manier blijft je hek open staan. 

Bron: http://www.juf-tinta.tk/

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Geweldig feest!

  • U bent hier op de goede plaats voor een geweldig kinderfeest voor uw kind(eren)!

Uitnodigingen

  • Ook wil ik speciale uitnodingen maken voor u. Met of zonder foto van de jarige. En natuurlijk met de idol(s) van de jarige. Kijk bij Uitnodingen voor voorbeelden.

Hoelang duurt het?

  • Het liefst wil ik het een maand van te voren weten. Voor het geval er meerdere zijn. Zo heb ik de tijd voor het maken van een geweldig feest en wordt het niet afgeraggeld. Maar op zijn laatst 2 weken van te voren. Uitnodigingen en traktaties kunnen 1 weer van te voren.

Reacties van mensen

  • Ik heb al veel feestjes georganiseerd. Wilt u van hen horen hoe het was en of het aan te raden is? Om het feestje voor uw kind door iemand anders te laten organiseren? Lees dan het Gastenboek. Links in de menulijst kunt u klikken op Gastenboek om hem te lezen.

Copyright 2002-2018