» Kinderspellen 2


Nog meer Kinderspellen
Zoals ik al zei: Er zijn enorm veel spellen te bedenken. Hier heb ik nogmeer spellen voor u verzamelt. Misschien staat er iets tussen wat u ècht iets vind voor uw kind, dan gaan we o.a. daarmee aan de slag.

Knipoogspel Dit spel is leuk met een grote groep kinderen (minimaal 8 kinderen) Een kind moet zich even afzonderen van de rest. De overgebleven kinderen bepalen wie de 'leider' is en vormen een kring. Het kind dat zich afzonderde mag in het midden van de kring gaan staan. Als de moordenaar naar je knipoogt moet je omvallen, maar de leider moet ervoor zorgen dat het kind in het midden van de kring het niet ziet. Dat kind mag drie keer raden wie de leider is.

Lepelrace Leg door de tuin of kamer een hindernissenparcours aan. Bijvoorbeeld een slalom, over een stoel, onder een tafel, een jas aantrekken, stukje achteruit lopen enz. De kinderen moeten dit parcours afleggen met een lepel in hun mond met daarop een tafeltennisballetje of een grote knikker. Deze mag er niet afvallen! Je kunt ook de groep in twee teams verdelen en een estafette houden. De lepel moet dan na het afleggen van het parcours aan de volgende speler doorgegeven worden.

Levend ganzenbord Teken het bord van Ganzebord met krijt op de stoep. Gebruik een grote dobbelsteen. Je kunt naar eigen inzicht de vakken indelen met opdrachten. Maar een 'gevangenis' en 'ga drie plaatsen terug' mag natuurlijk niet ontbreken. Zaklopen Verdeel de groep in twee teams en houd een zakloop estafette. Het team dat als eerste de finishlijn haalt is winnaar. Het beste kun je een jute-zak gebruiken waarin de kinderen moeten springen.

Koek happen Span een touw op de gemiddelde mondhoogte van de kinderen, en hang hier peperkoek aan. De kinderen moeten om de beurt geblindoekt, en met de handen op de rug een koek van het touw happen. Om het minder moeilijk te maken kun je de blinddoek weglaten. I.p.v. peperkoek kun je ook geel/roze snoepspekken gebruiken.

Schoendozen skiloop Verdeel de groep in twee teams en geef elk team 2 schoendozen. Laat ze gebruik maken van bezemstelen als skistokken, om zo naar de finish te 'skieeen'.

Touwtrekken Verdeel de groep in twee even sterke teams. Markeer het midden van een stevig touw en teken op gelijke afstand twee lijnen links en rechts van het midden. De teams staan tegenover elkaar met ieder het einde van het touw in de handen. Winnaar is het team dat het gemarkeerde punt over de lijn trekt.

Emmer werpen Zet een aantal emmers bij elkaar en geef de emmers punten. Laat de kinderen van een afstand met een (tennis)bal in de emmers gooien. Variatie: Ringen om lege flessen heen werpen.

Muizenhollen Neem bij de supermarkt een grote kartonnen doos mee naar huis. Snij de flappen eraf en maak aan de lange zijde muizeholen. Maak de hollen van drie verschillende maten en laat de kinderen vanaf een afstand de ballen in de holen rollen. Je kunt gebruik maken van golfballen, tafeltennissballen of tennisballen.

Hongerige olifant Knip uit een stuk stevig papier uit één de twee oren van een olifant. Rol een stuk papier op als een slurf en plak dit tegen de oren. Geef elk kind tien pinda's en laat ze proberen deze één voor één in de slurf te gooien. Je kunt ook meerdere olifanten maken en de slurfen bepaalde lunten geven.

Bowlingbaan Neem 10 lege plastic frisdrankflessen en een voetbal. De kinderen krijgen drie kansen om de 'kegels'om te gooien. Kinderen die alle flessen omgooien krijgen een prijs. Variatie: Gebruik een frisbee om de flessen om te gooien. Je kunt vele spelletjes combineren en door de kinderen achter elkaar laten spelen. Zo creeer je een spelletjes wedstrijd. Om van de ene naar de andere plaats te gaan kun je grote kartonnen dozen aan elkaar plakken. Hier kunnen de kinderen doorheen kruipen.

Taartgooien Knip uit karton een aantal schijven met een doorsnede van 30 centimer. Laat de kinderen met scheerschuim taarten maken en deze naar elkaar toe gooien. Zorg wel dat je bent voorbereidt op de rommel! Variatie: Geef een volwassen en plastic zak over het hoofd (zorg wel voor zuurstof!) en laat de kinderen de taart in het gezicht gooien.

Ik zie, ik zie. Eén kind kijkt rond in de kamer/tuin en neemt een object wat ook de andere kinderen kunnen zien in gedachte en noemt één van de eigenschappen bij het uitspreken van de volgende zin. 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is: blauw/wit/rond enz. De andere kinderen moeten raden. Het kind dat het object raadt, is de volgende.

Home Video Neem een lege videoband en zet muziek op. Doe leuke TV-reclames na of verzin je eigen reclames. Hou een miss/mister verkiezing, een danswedstrijd of een grappen en grollenshow. Oefen voordat je het opneemt en maak een min-speelfilm. Iedereen heeft een rol in deze film. Interview elkaar, neem videoclips op. Hou een playbackshow of een maak een kookprogramma. Als het maar leuk is.

Tandenbreker Bak een niet giftig stukje speelgoed mee in de cake. Het kind dat de plak cake met het speelgoed krijgt, ontvangt een leuke prijs.

Beauty Salon Zet een aantal spiegels neer en zorg voor lippenstift, oogschaduw, parfummonsters, tissues, nagellak en meer make-up. Misschien kun je zelfs een medewerker van een echte beautysalon vragen om tips te komen geven. Vergeet voor-en-na foto's te maken.

Toiletpapier ketting Verdeel de groep in twee teams. De teams staan achter elkaar en het voorste kind rolt een toiletrol af en haalt het papier door de een riemlus, geeft dan de rol door aan nummer twee in de rij. Deze doet hetzelfde en zo gaat de rol verder tot het laatste kind dat de rol dan weer teruggeeft en zo verder naar het eerste kind. Als het papier breekt, moet het team opnieuw beginnen.

Schat, hou je van mij? Dit is een jongens-meisjesspel. Schrijf alle namen op een papiertje en om beurten nemen de jongens een naam 'uit de hoed'. De meiden zitten in een kring. De jongen gaat bij het meisje dat hij heeft getrokken op schoot zitten en zegt 'Schat, ik hou van je'. Het meisje antwoordt dan met 'schat, ik hou ook van jou, maar je kunt me niet aan het lachen maken'. Ze moet dit zeggen zonder te lachen, anders zijn allebei de kinderen af.

Stripknippen Knip de plaatjes uit verschillende stripverhalen. Gooi ze door elkaar en laat de kinderen, verdeeld in teams de strips weer kloppend maken en elkaar plakken met plakband. Het team dat als eerste klaar is, heeft gewonnen.

Wie is het? Een raadspel dat veel gelach zal opleveren. Geschikt voor oudere kinderen. Geef iedereen in de groep pen en papier en laat ze datgene opschrijven waar ze zich het meest over schamen, of nog nooit hebben verteld. Laat het papier dichtvouwen en gooi ze bij elkaar. Eén voor één worden de papieren voorgelezen en moet er geraden worden wie het heeft opgeschreven. Zorg dat hetgene dat is opgeschreven niet al te gevoelig ligt! Om het moeilijker te maken kun je op verschillende papieren meerdere dingen schrijven.

T-Shirt verven Koop voor ieder kind een wit t-shirt, of laat ieder kind een eigen t-shirt meenemen. Zorg voor sponsen die groter worden als je ze in het water gooit. Knip uit de sponsen, voordat je ze in het water gooit in diverse vormen (hartje, vierkant enz.). Bedek de vloer en de tafel met kranten en stop een stuk karton in het t-shirt zodat de verf niet doorlekt op de achterkant. Laat de kinderen de sponsen in vferf dopen en het t-shirt verven. Leg de t-shirts in de zon te drogen en geef ze met de kindeen mee. Let op bij het uitwassen! Was het shirt 'links'.
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Geweldig feest!

  • U bent hier op de goede plaats voor een geweldig kinderfeest voor uw kind(eren)!

Uitnodigingen

  • Ook wil ik speciale uitnodingen maken voor u. Met of zonder foto van de jarige. En natuurlijk met de idol(s) van de jarige. Kijk bij Uitnodingen voor voorbeelden.

Hoelang duurt het?

  • Het liefst wil ik het een maand van te voren weten. Voor het geval er meerdere zijn. Zo heb ik de tijd voor het maken van een geweldig feest en wordt het niet afgeraggeld. Maar op zijn laatst 2 weken van te voren. Uitnodigingen en traktaties kunnen 1 weer van te voren.

Reacties van mensen

  • Ik heb al veel feestjes georganiseerd. Wilt u van hen horen hoe het was en of het aan te raden is? Om het feestje voor uw kind door iemand anders te laten organiseren? Lees dan het Gastenboek. Links in de menulijst kunt u klikken op Gastenboek om hem te lezen.

Copyright 2002-2018