Kinderspelletjes


Kinderspelletjes.


Er zijn wel miljoenen verschillende spelletjes te verzinnen op een kinderfeestje. Voor iedereen wat leuks, voor jonge kinderen en wat oudere kinderen... voor iedereen is wel wt te verzinnen. Ik heb een hoop spellen hier neer gezet, maar er zijn er natuurlijk nog veeeeel meer te bedenken. Wilt u voor uw kind een themafeestje, dan worden de spellen aangepast aan dat thema. Heeft u of uw (bijna) jarige kind misschien leuke ideeetjes, dan hoor ik die ook graag. Want ook u mag uw ideeetjes aantonen.

Voor u vast wat spellen op een rij:

Spellen voor het uitpakken van kadootjes:

Het schoenenspel:
De jarige moet ff naar de gang. Dan moeten de andere kinderen n schoen uit doen die doe je in een grote teil of mand o.i.d laat de kinderen in een grote kring zitten en leg een groot laken over de benen. Nu mag de jarige weer binnenkomen en mag een schoen uit de mand pakken, als hij raadt van wie de schoen is mag diegene zijn kadootje geven!

123456, wie mag zijn kadootje geven;
De jarige gaat geblinddoekt in de kring en draait rond en iedereen zingt mee 1234567 wie mag zijn kadootje geven, degene waar de jarige nu naar wijst mag zijn kadootje uitpakken.

Tik, tik, tik... wie ben ik??!
De jarige zit geblinddoekt in de kring. Om de beurt word een kindje aangewezen die met verdraaide stem moet zeggen. Tik, tik wie ben ik? Heeft de jarige het goed, mag hij/zij het kadootje uitpakken! Zo, niet. Dan word er een nieuwe aangewezen die mag "tikken"!

Warm of koud?
De jarige moet naar de gang en de andere kinderen verstoppen de kadootjes! Dan word de jarige geroepen en mag gaan zoeken. De andere kinderen mogen warm of koud roepen...Zal een drukke boel worden maar wel leuk!

Ballon laten klappen!!
Je zorgt dat je voor ieder kind een kaartje hebt met een afbeelding erop, allemaal iets anders! In een zelfde hoeveelheid ballonen stop je dezelfde afbeeldingen,opgevouwen! De jarige mag een ballon laten klappen, degene van wie haar afbeelding in de ballon zit mag het kadootje geven en daarna een nieuwe ballon laten klappen etc. Erg spannend!

kadootjes uitpakken!
wat wij wel eens deden bij het uitpakken van de kadootjes voor de jarige is:
iedereen om de beurt met en dobbelsteen laten gooien
wie de 6 gooit mag het kadootje geven

Kadootje geven!
De kinderen zitten allemaal in een kring met hun pakje op schoot. De jarige zit in het midden.Een van de volwassenen vertelt nu een verhaal waarin alle kinderen een rol hebben. Alleen wordt de naam niet genoemd, de volwassene omschrijft hoe ze eruit zien! De jarige moet dan raden om wie het gaat. Is het goed, dan geeft het kind het pakje. Na het uitpakken gaat het verhaal verder. Bij kleine kinderen kan je hetzelfde doen, maar dan gewoon de namen noemen, en dan mogen ze hun pakje geven.

Spellen voor kinderfeesten:

Snoepmemory
Nodig:
*witte plastic bekertjes
*verschillende soorten snoep, van elk twee

Afhankelijk van het aantal kinderen, vul je van te voren witte bekertjes met snoepjes, en steeds twee met dezelfde snoepjes. Zet ze omgekeerd op een groot blad, of de tafel of als je veel kinderen hebt kan het ook op de grond, dan verdeel je ze in groepjes. Nu mag telkens n kind twee bekertjes optillen. Als er twee dezelfde snoepjes worden gevonden, mogen ze de snoepjes houden. (bewaar bv in een van de bekertjes), de geraden bekertjes worden natuurlijk weggehaald zodat het vanzelf steeds makkelijker wordt!

Succes verzekerd!!!


Ballonnenspel!
Blaas een paar ballonnen op. De kinderen maken een kring en gaan op hun rug liggen met hun benen in de lucht. Een kind legt de ballon tussen zijn/haar voeten en geeft de ballon aan het kind naast hem/haar met de voeten door. Als het lukt komt er een tweede ballon in de kring. Lukt het de ene ballon de andere in te halen? Zo, ja, dan komt er nog een derde ballon in de kring. Je kunt er ook een ander spelletje van maken; wie de ballon laat vallen is af...

Voorhoofdsbal In teams van twee personen lopen de kinderen met een bal of ballon tussen hun voorhoofd geklemd naar een finishlijn. Als de bal valt moeten de kinderen terug naar de startlijn. Een variant hierop is met een krant tussen de schouders, of een luciferdoosje tussen de neuzen naar de finishlijn.

Stoelendans Alle stoelen staan in een cirkel. De kinderen lopen om de stoelen heen zolang de muziek aan staat. Op het moment dat de muziek stopt, mogen ze op een stoel gaan zitten. Omdat er n stoel te weinig is, blijft er n kind over. Deze moet aan de kant gaan zitten. En stoel wordt weggehaald en het spel begint opnieuw totdat er n stoel over is. Winnaar is het kind dat op de allerlaatste stoel komt te zitten.

De toverdrank En van de kinderen wordt afgezonderd van de rest. Om de beurt wordt van een zgn. toverdrank gedronken, en dan mag gewenst worden wat je zou willen worden. Bijvoorbeeld: Formule 1 coureur, timmerman, voetballer enz. Het kind mag weer binnenkomen en moet raden wat de andere kinderen uitbeelden.

Voorwerpen raden Stop een aantal gebruiksvoorwerpen in een zak, of onder een handdoek. Bijvoorbeeld een lepel, een aantal knikkers etc. en laat de kinderen raden welke voorwerpen het zijn. Pas op met scherpe voorwerpen!

Onderzoekertje Bedek een aantal schoteltjes onder een handoek. Leg op elk schoteltje een bepaalde stof. Bijvoorbeeld stroop, zout, hagelslag, suikerklontjes, haargel, scheerschuim etc. De kinderen moeten raden wat er op de schotels ligt zonder te kijken. Ze mogen alleen met hun handen voelen.

Proevertje Blindeer om de beurt de kinderen en geef ze een theelepeltje van een bepaalde (eetbare!) stof. Bijvoorbeeld aardbeienjam, sinas, zout, citroensap enz. De kinderen moeten raden wat de stof is. Pas op met hele scherpe kruiden. Het leukste is als de kinderen mogen aanwijzen welke stof het geblinddoekte kind krijgt.

Skippybal race Huppel met een skippybal zo snel mogelijk naar een finishlijn. Met meerdere kinderen kun je met gelijke teams een estafette houden. Het team dat als eerste klaar is, heeft gewonnen.

Schminken Er zijn boekjes te koop met mooie voorbeelden hoe je kunt schminken. Maar het is vooral leuk als de kinderen elkaar mogen schminken.

Opdrachtballonnen Hang een aantal ballonnen bij elkaar, of leg ze op de grond. Stop in elke ballon een briefje met een opdracht. Deze opdrachten kun je zelf verzinnen zoals een liedje zingen of rond de tafel hinkelen. Je kunt ook opdrachtkaartjes gebruiken uit diverse bordspellen zoals 'Pictionary'. Laat de kinderen om beurten een ballon kiezen en kapotprikken. Je krijgt een leuk effect als je de ballonnen ook vult met confetti en ze boven het hoofd kapot laat prikken. De overige kinderen zijn de jury en als de opdracht goed wordt uitgevoerd krijgt het kind met de opdracht een beloning.

Spijkerpoepen Een oud spel maar nog steeds vermakelijk. Benodigdheden: Lege fles, Een touwtje en een spijker. Bindt de spijker aan het einde van het touwtje. Het andere eind wordt aan een riemlus aan de achterkant van de broek van een kind vastgemaakt. Zet de fles op de grond en probeer, zonder de handen te gebruiken, gehurkt de spijker in de fles te laten zakken.


[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Geweldig feest!

  • U bent hier op de goede plaats voor een geweldig kinderfeest voor uw kind(eren)!

Uitnodigingen

  • Ook wil ik speciale uitnodingen maken voor u. Met of zonder foto van de jarige. En natuurlijk met de idol(s) van de jarige. Kijk bij Uitnodingen voor voorbeelden.

Hoelang duurt het?

  • Het liefst wil ik het een maand van te voren weten. Voor het geval er meerdere zijn. Zo heb ik de tijd voor het maken van een geweldig feest en wordt het niet afgeraggeld. Maar op zijn laatst 2 weken van te voren. Uitnodigingen en traktaties kunnen 1 weer van te voren.

Reacties van mensen

  • Ik heb al veel feestjes georganiseerd. Wilt u van hen horen hoe het was en of het aan te raden is? Om het feestje voor uw kind door iemand anders te laten organiseren? Lees dan het Gastenboek. Links in de menulijst kunt u klikken op Gastenboek om hem te lezen.

Copyright 2002-2018